Marius Pârjol, președinte ACS Ambasadorii Speranței – ”Vrem să ne bucurăm de mișcare!”
*Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă
Share post on:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Clubul de la Timișoara este unul din cele 15 cluburi parte a proiectului ”Lideri prin sport – Programul de Advocacy pentru Persoanele cu Dizabilități Intelectuale”. Numele de Ambasadorii Speranței provine de la echipa de campioni sportivi formați în Fundația de Abilitare Speranța în 2014, când kinetoterapeutul Marius Parjol, astăzi președintele ACS Ambasadorii Speranței, a observat cum evoluau copiii datorită mișcării în apă și ușor au trecut de la înot terapeutic la înot de performanță.

Câteva cuvinte despre club am aflat chiar de la Marius Pârjol:
”ACS Ambasadorii Sperantei își propune să fie un club în care toți copiii și adulții cu dizabilități să își descopere abilitățile prin sport! Ambasadorii Speranței înseamnă mai mult decât activități sportive, este un loc de suflet în care sprijinim și venim în întâmpinarea nevoilor acestora.
Ne propunem să încercăm cât mai multe sporturi, să descoperim și să ne bucurăm de fiecare mișcare.
Membrii fondatori ai Clubului provin din mediul universitar, Facultatea de Sport și Fundația de Abilitare Speranța, un ONG cu 30 de ani de experiență în incluziunea copiilor cu dizabilități. De câțiva ani, ne-am îndreptat atenția și spre adulți cu dizabilități din comunitate cu trecut instituțional.
Cu ajutorul voluntarilor, ne propunem cât mai multe evenimente și colaborări cu alte cluburi sportive, proiecte și parteneriate.
Mișcarea în cadrul clubului merge dincolo de performanță, adică merge acolo unde trebuie să ne simțim bine cu noi, cu cei din jur și în comunitate.
Ne dorim un club sportiv deschis, care dorește să evolueze odată cu membrii săi. Deschiderea se referă și către comunitate, credem că integrarea acestor copii și tineri să se realizeze prin activități sportive comune, adaptate.
Dorim să colaborăm cu autorități centrale și locale, școli, cluburi sportive, fundații comunitare”.

Postări similare

S-a lansat Comitetul Sportiv Național Special Olympics pentru reprezentarea sportivilor cu dizabilități intelectuale din România

PROGRAMUL Conferinței Naționale LIDERI PRIN SPORT

Sportivii cu dizabilități intelectuale au dreptul să se antreneze la fel ca orice sportiv